Η υπόθεση της Novartis είναι η συνέχεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν δύο στους τρεις πολίτες να μην θέλουν ονομασία για τα Σκόπια όνομα με το Μακεδονία, έχοντας αποτύχει να διασπάσει την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του συλλαλητηρίου της Αθήνας αποφάσιζε να πετάξει στο τραπέζι το χαρτί που κρατούσε μήνες.

Παρέβαινε έναν από τους κλασικούς νόμους του τζόγου.

Στο τραπέζι ο τζογαδόρος ποτέ δεν πετάει καλά λεφτά προσπαθώντας να κερδίσει μια χαμένη παρτίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κλείσει το φύλλο του συλλαλητηρίου, να περιμένει μερικές μέρες και να μοιράσει την καινούργια παρτίδα της Novartis. Δεν το έκανε.

Βιάστηκε, με αποτέλεσμα η κατηγορία αρχικά να προβληθεί από τον Παπαγγελόπουλο σαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γέννησης ελληνικού κράτους. Για να καταλήξει σε «κάποιος μου είπε ότι του είπανε ότι αν ο υπουργός έπαιρνε λεφτά δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερα από 200 ας πούμε χιλιάρικα».

Η κατηγορία ξεκίνησε τόσο ψηλά για να καταλήξει στο τίποτα.

Στις 7 Φεβρουαρίου η Εφημερίδα των Συντακτών είχε πρωτοσέλιδο «Φάκελοι, βαλίτσες και καυτές μίζες» με μπαλκόνι «Σύμφωνα με την δικογραφία μοιράστηκαν σε πολιτικούς 50 εκατομμύρια ευρώ».

Χθες μια μέρα πριν την μητέρα των μαχών το πρωτοσέλιδο έλεγε «Τρία φάρμακα, τρία ψέματα» με την αποκάλυψη ότι ο Αδωνις ενέκρινε την αύξηση του Copalia από τα 14,93 στα 16,06 ευρώ, του Cubicin από τα 100,58 ευρώ στα 103,10 και του Sandostatin από τα 483,67 στα 493,76.

Με την ΕφΣυν να προσθέτει ότι οι αυξήσεις έγιναν παρά την απαγόρευση της τρόικας.

Αποκαλύπτοντας αυτό που όλοι υποπτευόντουσαν. Ότι την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε την τρόικα ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε βρώμικο αντιμνημονιακό ρόλο.

Η Novartis έχει εξελιχθεί σε αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν ήθελε.

Μια πολιτική σύγκρουση που θα κριθεί στο βήμα της Βουλής. Στην οποίο αντίθετα με το συλλαλητήριο ξεκινώντας διμέτωπο αγώνα θα έχει να αντιμετωπίσει τα combined forces ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αντιπαραθέτωντας νεροπίστολα σε κανόνια.

Για να καταλάβει κάποιος την διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ των Ξάνθου, Πολάκη, Κοντονή, Παρασκευόπουλου θα πρέπει να αντιμετωπίσει σε ομιλίες στην Βουλή την ΝΔ του Σαμαρά και του Γεωργιάδη και το ΠΑΣΟΚ του Λομβέρδου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε κανονικές συνθήκες το ΕΣΡ θα έπρεπε να δώσει εντολή στο κανάλι της Βουλής στην διάρκεια των ομιλιών να βάλει προειδοποίηση «Η παρακολούθηση της συνεδρίασης για τους κάτω των 16 ετών απαιτεί γονική συναίνεση».

Επειδή όμως δεν πρόκειται να το κάνει η ελληνική οικογένεια από τον καναπέ της θα μπορεί να παρακολουθήσει μια παράσταση hard core. Τον Πολάκη να λέει τα «χιβ» και τα «κόπι, πάστε», τον Κοντονή να κάνει την επιτυχημένη του μίμηση του Τζό Ντάλτον και τον Ξάνθο να προσπαθεί να περάσει απαρατήρητος ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παίζει τον αγαπημένο του ρόλο του human shredder.

Το τελευταίο πιθανόν φύλλο που ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει σε μια παρτίδα ξεκίνησε άσχημα, για να καταλήξει χειρότερα.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή

Share.