[ccpw id="136103"]

Φίλος που “έμπλεξε” με την πολιτική μού επεσήμανε χθες μια πολύ γαργαλιστική λεπτομέρεια από τη μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου και Σία.


Στο ημερολόγιο Φρουζή, που έχει μπει στη δικογραφία, υπάρχει αναφορά και σε ραντεβού του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis με τον εκδότη Κ. Βαξεβάνη. Λογικό, θα μου πείτε, οι δημοσιογράφοι κάνουν ρεπορτάζ και κάνουν επαφές.

Τώρα, βέβαια, αν δει κανείς τα επόμενα τεύχη της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας (επιεικώς…), που βάζουν στο στόχαστρο την ανταγωνίστρια εταιρεία Pfizer, ίσως μπει στον πειρασμό για πονηρές σκέψεις, αλλά εγώ αποφεύγω τις πονηρές σκέψεις. Πάμε παρακάτω..

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου του 2018 η εφημερίδα “Documento” κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: “Υπάρχουν πληροφορίες για συναντήσεις στελεχών της Novartis με συνεργάτες Σαμαρά στο Μαξίμου”. Scoop.

Στη μήνυση Σαμαρά, τώρα, αναφέρονται τα εξής: “Είναι γνωστό ότι τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν την Παρασκευή το βράδυ, προκειμένου να διακινηθούν το Σάββατο και να κυκλοφορήσουν το Σάββατο το απόγευμα.

Η ψευδής κατάθεση για τους συνεργάτες μου δίνεται την Κυριακή το βράδυ, ήτοι δύο ημέρες μετά το κλείσιμο του επίμαχου φύλλου της εφημερίδας του πρωθυπουργικού φίλου Βαξεβάνη, που αναφέρεται σε αυτήν.

Με άλλα λόγια, η εν λόγω εφημερίδα δημοσίευσε Παρασκευή αυτό που κατατέθηκε από την/τον προστατευόμενη/ο μάρτυρα την Κυριακή το βράδυ”.

Υπάρχει ένα θεματάκι ή μου φαίνεται; 

Μπορούμε βέβαια να κάνουμε υποθέσεις. 
  • Ότι ο συνάδελφος έκανε “μαντεψιά” και του βγήκε. 
  • Ότι τα ραντεβού τα “μυρίστηκε”. 
  • Ή ότι προβλέπει τα μελλούμενα. 
Γιατί όχι; Αλλά φοβάμαι ότι δεν πείθουν.

Ο ίδιος ο “συνάδελφος” λέει για το φοβερό timing των αποκαλύψεων.

“Παρακολουθώ το Novartis- Gate με ενδιαφέρον και για έναν ακόμα λόγο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι με έχουν μηνύσει, γιατί έγραψα αυτά που τώρα καταθέτουν οι μάρτυρες και αποκαλύπτουν τα στοιχεία”.

Δηλαδή, άμα μυρίζεσαι τις βρώμικες δουλειές, κάνεις επιτυχίες. Αμ πώς..

Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή. Αυτή του Αντώνη Σαμαρά. Που απαντά στη μήνυσή του ότι ο Κ. Βαξεβάνης έγραψε “όσα του ζητούσε ο πρώτος των μηνυομένων να γράψει”. Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας…

Το περιστατικό θα μπορούσε να είναι απλώς κωμικό, αν δεν περιέγραφε ανάγλυφα τον τρόπο δράσης της ομάδας του Μαξίμου. 

Αν δεν πιστοποιούσε το πώς έχει στηθεί, μέσα από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και με τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, μια πλεκτάνη ηθικής εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. 
Αν δεν πρόδιδε πώς λειτουργεί ένας κατευθυνόμενος “Τύπος” και το πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταχειρίζεται και υπονομεύει τους ανεξάρτητους δημοκρατικούς θεσμούς.

Με δυο λόγια, το περιστατικό θα ήταν κωμικό αν δεν αποκάλυπτε πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα είδος θεσμικής εκτροπής, που μας φέρνει δίπλα δίπλα με την Τουρκία και την Πολωνία και μας απομακρύνει όλο και περισσότερο από την Ευρώπη.

Του Μανόλη Καψή
capital.gr

Πηγή