[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: iskra.gr

Μύλος, σύγχυση, Βαβέλ και γενικό αλαλούμ επικράτησε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, μόλις συνέβη ο διεμβολισμός του σκάφους του ελληνικού λιμενικού από το τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Καταρχάς άργησαν να ενημερωθούν οι πολιτικές ηγεσίες των άμεσα συναρμόδιων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Άμυνας, και Εξωτερικών και μάλιστα κάποιες από αυτές το έμαθαν το πρωί.

Καθυστέρηση, επίσης, πολλών ωρών υπήρξε στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, ο οποίος έμαθε από συμβούλους του το συμβάν.

Ακόμα χειρότερα, κανένας από όλους τους πολιτικά αλλά και στρατιωτικά συναρμόδιους δεν ήξερε τι να πράξει, αφού όλοι, σχεδόν, αιφνιδιάστηκαν, ενώ δεν είχαν σχέδιο αντίδρασης σε τέτοιες περιπτώσεις ούτε προκαθορισμένο τρόπο γρήγορης λήψης αποφάσεων.

Ως συνέπεια η διαχείριση και της νέας κρίσης των Ιμίων συντελέστηκε εν μέσω σφοδρών διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, ενώ εξελίχθηκε σε μια εξευτελιστική για την χώρα φαρσοκωμωδία.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι σχέσεις στο τρίγωνο Τσίπρας – Καμμένος – Κοτζιάς είναι κάτι παραπάνω από τεταμένες μέχρι του σημείου να μην υπάρχει σχεδόν επαφή ανάμεσά τους, ενώ όλοι μεταξύ τους είναι εναντίον όλων και μιλάει ο ένας για τον άλλον με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς.

Κατά τα άλλα ο πλοίαρχος του λιμενικού σκάφους «Γαύδος» έλαβε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για την «ψυχραιμία» του. Ήταν μέγα ευτύχημα που με τον εμβολισμό δεν υπήρξαν θύματα και πολύ περισσότερο που το «Γαύδος» δεν βυθίστηκε, όπως, μάλλον επιδίωκε η τουρκική πλευρά ή κάποιοι κύκλοι της. Και ήταν ευτύχημα διότι τότε μπορεί να ζούσαμε μια τραγωδία που θα ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί μια διαλυμένη, ανίκανη, ανέτοιμη και υποτελής κυβέρνηση.

Πηγή