Ανέλαβε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Την εποχή που όλοι οι διεθνείς παράγοντες πίστευαν ότι η αλλαγή του χρόνου θα έβρισκε την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός ευροζώνης.


Απέδειξε ότι ακόμα και με συγκυβέρνηση μπορεί να επιτευχθεί αποτέλεσμα. Ειδικά όταν αρχηγός του άλλου κόμματος είναι ένας άνθρωπος με την ευφυία και τις ικανότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κατάφερε, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της τρόικας, να μειώσει φόρους και να ξεκινήσει και πάλι η οικονομία να δουλεύει.

Θωράκισε τα σύνορα. Οι ροές των λαθρομεταναστών είχαν σχεδόν μηδενιστεί.

Η ελληνική οικονομία παρήγαγε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρωτογενές πλεόνασμα.

Προχώρησε αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει δεκαετίες πριν (αεροδρόμια, λιμάνια, παλαιό αεροδρόμιο του Eλληνικού, αγωγοί φυσικού αερίου).

Άλλαξε εξ ολοκλήρου το μνημόνιο και αντί για αύξηση φόρων πρόσθεσε μεταρρυθμίσεις σε ποσοστό περίπου 90%.

Μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη στα όρια του ευρωπαϊκού μέσου όρου και γλίτωσε την ελληνική οικονομία από επιβάρυνση δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν παρέδωσε ΠΟΤΕ το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα…

Ειδικά αυτό το τελευταίο δεν μπόρεσε να του το συγχωρήσει ποτέ τόσο ο Τσίπρας όσο και οι «ισαποστάκηδες» της Ν.Δ.

Δεν μπόρεσαν ποτέ να του συγχωρήσουν ότι είχε το θάρρος να μην παράσχει πολιτική νομιμοποίηση στον άνθρωπο που κατέκτησε την εξουσία με τον πλέον διχαστικό, εμφυλιοπολεμικό, λαϊκίστικο και ιδεοληπτικό πολιτικό λόγο που έχουμε ακούσει μετά το 1945.

Γιατί θέλει θάρρος να παραβείς τις αστικές αρχές σου και με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού να δείξεις στον ελληνικό λαό ποιον έφερε στην εξουσία με την ψήφο του.

Γιατί απαιτείται ισχυρή αυτοπεποίθηση και αντοχή στις επιθέσεις για να πας αντίθετα με το ρεύμα που υπήρχε, ακόμα και μέσα στη Ν.Δ., ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι πιστή στον κοινοβουλευτισμό, και να δείξεις ότι αυτό δεν ισχύει αλλά ότι στην πραγματικότητα η χώρα άλλαξε πολίτευμα…

Υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία σε οποιονδήποτε πως, αν ο Α. Σαμαράς είχε φερθεί ως «αστός», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ενορχήστρωνε εναντίον του και εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη την υπόθεση Novartis;

Αμφισβητεί κανείς το γεγονός πως αν ο Α. Σαμαράς αποκαλούσε τον Τσίπρα «καλό παιδί» όπως ορισμένοι άλλοι στη Ν.Δ., ο σταλινικής νοοτροπίας και πεποιθήσεων πρωθυπουργός δεν θα τον κυνηγούσε;

Γι’ αυτή του την ιδεολογική και εν τοις πράγμασι αντιπαράθεση με την συμμορία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγινε στόχος ο Σαμαράς με μέσο την υπόθεση Novartis.

Άλλωστε, οι θεσμοί για τον Αλέξη Τσίπρα είναι «θεσμικά εμπόδια» και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την ΕΞΟΥΣΙΑ της κυβέρνησής του.

Γι’ αυτό εκδιώχθηκε η Ράϊκου και τοποθετήθηκε «Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς» το δεξί χέρι του Παπαγγελόπουλου.

Γι’ αυτό ορίστηκε Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης η «2η μητέρα» του Τζανακόπουλου.

Γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή αισθάνεται άνετα με την αντικοινοβουλευτική αντίληψη του Τσίπρα και κάνει συνεχώς επιθέσεις στον κοινό τους εχθρό, το Σαμαρά.

Επειδή όλοι αυτοί δεν μισούν απλώς τον Αντώνη Σαμαρά ως πολιτικό. Δεν τον μισούν ως Πρωθυπουργό. Δεν τον μισούν ως ιδεολογικό αντίπαλο.

Μισούν όσα αυτός πρεσβεύει. Μισούν όσα αυτός έφερε στη Ν.Δ. Μισούν όσους έφερε στη Ν.Δ. Μισούν όχι απλά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γι’ αυτό και δεν θα τους στενοχωρούσε καθόλου αν έσκαγε και στα δικά του χέρια μία βόμβα.

Γράφει ο Ηλίας Ψυχογιός*
lastpoint.gr

Πηγή

Share.