[ccpw id="136103"]
Αναδημοσίευση από: antinews.gr
Τα… Ίμια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέρασαν ευτυχώς χωρίς θύματα και άλλα παρατράγουδα, άφησαν όμως την κυβέρνηση να έχει πολλά νεύρα και ακόμη περισσότερα μέτωπα.
Για την καθυστερημένη αντίδραση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών τις κρίσιμες εκείνες ώρες, σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Να σκεφτείτε ότι μόλις χθες μάθαμε ότι υπάρχει υπουργός Καμμένος και υπουργός Κοτζιάς που «προειδοποίησαν» τους Τούρκους και τους έκαναν τα μούτρα κρέας.
Το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε, ωστόσο, είναι η παντελής απουσία διαχειριστικής επάρκειας σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Στην υπόθεση των Ιμίων του Σημίτη μπορεί να πει κανείς ότι κάποιοι κινητοποιήθηκαν, έστω κι αν τη σημαία την πήρε… ο αέρας. Και να θυμίσουμε ότι τότε τον Πάγκαλο τον έψαχναν από το κέντρο επιχειρήσεων κι αυτός ήταν στον Πρετεντέρη στοMega.
Προχθές, ωστόσο, φαίνεται να υπήρξε ένα τεράστιο κενό, ένα σκοτάδι μέσα στο σκοτάδι της νύχτας που ακολούθησε. Όπως αποκαλύπτεται, μετά το επεισόδιο πήραν τον Τσίπρα τηλέφωνο στο σπίτι του για να του πουν ότι έγινε κάποιο επεισόδιο στα Ίμια, αλλά χωρίς περαιτέρω εξήγηση για το βάρος του θέματος.
Είτε κάποιοι δεν είχαν εικόνα της κατάστασης, είτε δεν ενημέρωσαν σωστά τον πρωθυπουργό, είτε ο πρωθυπουργός δεν αξιολόγησε σωστά το πρόβλημα κι έπεσε για ύπνο. Μπορεί να έγιναν κι όλα μαζί, όμως, μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν μια απλή παραβίαση χωρικών υδάτων. Ήταν μια εχθρική ενέργεια που θα μπορούσε να έχει θύματα.
Αλλά θα μπορούσε να έχει και πολεμική εμπλοκή διότι σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις την αντίδραση του άλλου.
Και να ξαναθυμίσουμε: Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν ταξίδι για δουλειές και μόλις χθες θυμήθηκε να κάνει μια δήλωση. Ο δε υπουργός Άμυνας πήγε στο ΝΑΤΟ για να πει τις μπαρούφες του.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι στην κυβέρνηση κατηγορούν τον Πάνο Καμμένο για την ελλιπή ενημέρωση και για την καθυστερημένη αντίδραση. Του χρεώνουν το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε αδύναμη, άβουλη και προβληματική την ίδια στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση έκανε πάρτι με δηλώσεις, διαρροές και στημένα ρεπορτάζ.
Η μομφή κατά του Πάνου Καμμένου έρχεται σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που υπάρχει για το Σκοπιανό και των διαφορετικών απόψεων των δύο κυβερνητικών εταίρων. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η λυκοσυμμαχία. Θα πέσουν μαζί, όπως επανειλημμένα έχει πει ο Καμμένος ή ο Τσίπρας ετοιμάζει βουλευτές άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητους για να αντικαταστήσει το… δεξί του χέρι. Ακούγεται μάλιστα ότι πρώην ποταμίσιος βουλευτής θα πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και του έχουν τάξει κορυφαίο θώκο στα οικονομικά. Κι αν υπάρχουν πέντε – έξι τέτοιοι που θα εξαγοραστούν με θέσεις και αξιώματα, να ’σου και η πλειοψηφία χωρίς Καμμένο.
Έτσι, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε. Τα Ίμια του Τσίπρα μπορεί να μην έφαγαν προς το παρόν τον ίδιο, αλλά μπορεί να φάνε τον στρατηγό Πάνο.

Πηγή