Υπέροχος κόσμος, υπέροχη χώρα.

Την ίδια στιγμή που η Novartiάδα είναι σε πλήρη εξέλιξη έχουμε και ραγδαίες εξελίξεις στο «Μακεδονικό». 

Ούτε 10 ημέρες δεν έχουν περάσει από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα όπου διατρανώθηκε το όχι του κόσμου στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, κι αίφνης έχουμε κινητικότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντάται αιφνιδιαστικά με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ και σήμερα με τον Νίμιτς και οι φήμες οργιάζουν.

Αυτό που διαρρέεται είναι ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός συμφώνου που θα έρθει στα κοινοβούλια των δύο χωρών για επικύρωση. Ακούγεται ότι θα έρθει ως διεθνής σύμβαση κάτι που σημαίνει, αν δεν γελιόμαστε, πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Το όνομα που προκρίνεται θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και μάλλον θα είναι το Γκόρνα, δηλαδή Άνω.

Άλλωστε, μας το είπε χθες και ο Τσίπρας ότι είναι εκτός πραγματικότητας όσοι δεν θέλουν το όνομα Μακεδονία.

Κι από την άλλη έχουμε το «λαγό» της κυβέρνησης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος μας είπε ότι χάσαμε κι ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς το όνομα του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων.

Για να μην… μπερδεύονται οι τουρίστες είπε, που κατεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια. 

Άκουσον, άκουσον.

Μάλλον κάτι… πίνει ο δήμαρχος. Γιατί άλλωστε να μην αλλάξουμε και το όνομα του Μακεδονία Palace ή του μακεδονικού χαλβά.

Είναι όμως δουλειά του κάθε… «χαλβά» να ασκεί εξωτερική πολιτική.

Ορίστηκε ο Μπουτάρης από κανέναν μέλος του διπλωματικού σώματος;

Η μήπως είναι όντως ο λαγός της κυβέρνησης για να περάσει το Άνω Μακεδονία μια χαρά και χωρίς αντιδράσεις;

Την ίδια στιγμή βεβαίως που όλοι θα συζητάμε για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες κι αν αυτά που είπαν ήταν γραμμένα από το Μαξίμου.

Οδηγούμαστε σε κανονικό ξεπούλημα με «δούρειο ίππο» την υπόθεση της Novartis. Αλλά το θέμα είναι να δούμε αν η Βουλή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δούμε τι θα ψηφίσει για το όνομα και ποιοι θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στη βούληση του λαού.

Αλλά πρέπει να πούμε και κάτι τελευταίο.

Με ένα συλλαλητήριο που κάναμε θα καθαρίσουμε από τις τύψεις μας που αφήσαμε τον Τσίπρα και τον Μπουτάρη να διαπραγματευτούν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας;

antinews.gr

Πηγή

Share.