[ccpw id="136103"]
Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

Δεν θα κατηγορούσα ποτέ τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ για την λυσσαλέα προσπάθεια που κάνει (πότε με το Σκοπιανό, πότε με το Novartis, τελευταία) να διασπάσει τον κύριο πολιτικό του αντίπαλο, τη Νέα Δημοκρατία. Αν το καταφέρει στο τέλος, θα του βγάλω και το καπέλο!

Γράφει ο Παντελής Φλωρόπουλος

Ούτε άλλος πρέπει να ενοχλείται μ’ αυτό, αφού είναι η συνήθης πολιτική πρακτική των εξουσιαστών. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει κι ο Μητσοτάκης στο “βρώμικο ’89”.

Αν είναι να ενοχλούμαστε μ’ αυτά, να ενοχλούμαστε, αλλά να μας ενοχλεί αυτή η τακτική όποιος και αν την κάνει, δεξιός ή αριστερός, νας μας διαολίζει που είναι χούι όλων των πολιτικών της χώρας, όλων των ιδελογικών χώρων..

Οπότε: Αυτό που ενοχλεί, είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ σκάνδαλο δεν αποκαλύπτεται ποτέ, και κανείς ένοχος δεν τιμωρείται.

Όταν ο Μητσοτάκης το 1989 και ο Τσίπρας το 2018 σηκώνουν το λάβαρο της κάθαρσης, εγώ τάσσομαι υπέρ του Δικαίου που απαιτεί καταδίκη του ενόχου, ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Τάσσομαι υπέρ του κατηγορουμένου (το έκαμα και το 1989, το κάνω και το 2018) διότι αυτή είναι θεμελιώδης Δημοκρατική Αρχή.

Αυτό που διαπράττει σήμερα η κυβέρνηση εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, μέρος της οποίας θα είναι ξανά κυβέρνηση μετά τις επικείμενες εκλογές, είναι μια αθλιότητα που δηλητηριάζει το μυαλό και την ψυχή του έθνους.

Δε γίνεται να καταδικάζεται από το Νόμο ρητά ο δημοσιογράφος (ή το Μέσο που στεγάζει τον δημοσιογράφο) όταν ονομάζει ένοχο κάποιον που κατηγορείται για κάτι χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Δε γίνεται να χαρακτηρίζεται κοινός συκοφάντης ή ρουφιάνος ο δημοσιογράφος, αν πει τέτοια πράγματα ΠΡΙΝ την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, και να ΜΗ γίνεται το ίδιο σήμερα… που τα στελέχη της κυβέρνησης, ανερυθρίαστα, κάνουν ακριβώς αυτό το πράμα, με προφανή σκοπιμότητα, σκοπιμότητα που λέγεται πολιτική ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

Είναι κοινοί συκοφάντες όλοι τους και τους αξίζει η χλεύη.

Είναι ρουφιάνοι.

Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την διαλεύκανση του σκανδάλου. Που υπάρχει. Δεν θέλουν την τιμωρία των ενόχων. Που υπάρχουν. Θέλουν μόνο να πάνε έτσι μέχρι τις εκλογές.

Αν καταφέρουν να φτάσουν στις εκλογές με ανοιχτό το Σκοπιανό, ανοιχτό και το σκάνδαλο Novartis, θα τα ξεχάσουν ΚΑΙ τα δύο την επόμενη μέρα των εκλογών.

Θα τα ξεχάσουν και τα δύο, αν γίνουν κυβέρνηση.

Θα τα συντηρήσουν βεβαίως, αν μείνουν στην αντιπολίτευση.

Τόσο άθλιο είναι αυτό που ζούμε!

Κι ο λαός – για μιαν ακόμα φορά – τσιμπάει το τυράκι στη φάκα.

Πηγή