Αφού η διακυβέρνηση των Σύριζα-Ανελκύω δεν κατάφερε να σταματήσει τον κόσμο για το συλλαλητήριο, ως άλλοι Ρωμαίοι παρέδωσαν στην αρένα όλους τους πολιτικούς αντιπάλους σε μια υπόθεση (Novartis), όπου εμπλέκονται και ξένες υπηρεσίες’

Όταν,όμως, δεν κυβερνάς και ασχολείσαι μονίμως με την ραδιουργία είναι βέβαιο ότι, θα βιαστείς και θα υποπέσεις σε λάθη τα οποία εκθέτουν. 

Μπρος στον στόχο παρακάμφθηκαν τα πάντα. Δικαιοσύνη, νόμοι, κανόνες.

Αντί αυτών ανακαλύφθηκαν το “όλα στο φως” , οι “προστατευόμενοι” μάρτυρες, το “βαθύ λαρύγγι” κτλ σε μια παρωδία αμερικανικής ταινίας.

Μαζί με τους μάρτυρες επανήλθε και ο αδειούχος Δ. Κουφοντίνας του οποίου η άδεια είναι μια “κανονικότητα”, σύμφωνα με την δικηγόρο του.

Η κανονικότητα λοιπόν, εν έτει 2018 ,είναι να παίρνει άδεια κάθε δυο μήνες ένας δολοφόνος και όχι να βρεθούν οι δολοφόνοι της Marfin.

Η κανονικότητα είναι να μην μπορείς να πάρεις τα χρήματα σου από τις τράπεζες.

Eίναι κανονικότητα η λάσπη, και να πληγούν καίρια οι κάθε είδους αντίπαλοι.

Το συλλαλητήριο, όμως, ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση σ αυτή την κανονικότητα των Σύριζα- ΑΝΕΛ.

Τι έγινε, όμως, με την Νovartis;

Η αριστερή διακυβέρνηση που δεν μετέρχεται τέτοιες μεθόδους είναι η “καλή” και ο έγκλειστος πρωθυπουργός που ασχολείται μόνο με τα deals – με μια ομάδα πέντε ατόμων – είναι ο άσπιλος, ο άγγελος με το “φωτοστέφανο”.

Ο στόχος επετεύχθη προς παρόν, καθώς κανείς δεν ασχολείται ούτε με την οικονομία, ούτε με το Σκοπιανό.

Παρόλο που κόβονται επικουρικές συντάξεις παρόλο που κανείς συνταξιούχος δεν γνωρίζει τι πληρώνεται και τρέχει να δει τα βιβλιάρια, τώρα η διακυβέρνηση επανέφερε την διαπλοκή και τους εξωνημένους πολιτικούς.

Τι θα γίνει, όμως, αν η αντιπολίτευση ή κάποιοι θιγμένοι επιχειρηματίες ανοίξουν τους φακέλλους;

Πως λύθηκε λ.χ το τάδε θέμα που επί σαράντα χρόνια ήταν άλυτο;

Ρωμαϊκή Αρένα. Η προεκλογική περίοδος άνοιξε εδώ και καιρό τώρα μένει να κτιστεί το αφήγημα πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο έγκλειστος.

Ότι κι αν συγγράψει η κανονικότητα του θα ανατραπεί.

Δημήτρης Παφίλας
protothema

Πηγή

Share.