[ccpw id="136103"]

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, μετά την αποστολή της δικογραφία στη Βουλή.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνει – σύμφωνα με πληροφορίες – «καίνε» τον Πάνο Καμμένο αλλά και ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Κυρίως προέρχονται από την δικογραφία (που επισυνάπτεται) του Στρατοδικείου.

Σε αυτήν, άλλωστε, υπάρχει κατάθεση του «εθνικού μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλου, τον οποίο η τακτική δικαιοσύνη απέτυχε να εντοπίσει, καθώς επικαλέστηκε ιατρικό πρόβλημα, με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη να μην τον αναζητά ξανά.

Τα στοιχεία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στελέχη που διάβασαν το περιεχόμενο της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο Β. Παπαδόπουλος μια μέρα μετά την συνάντηση της επίσημης αντιπροσωπείας των Σαουδαράβων με τους εκπροσώπους του Υπουργείου, έστειλε μήνυμα στον Πάνο Καμμένο διαμαρτυρόμενος.

Μετά από αυτό το μήνυμα ακολούθησε το σφοδρό επεισόδιο του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ταξίαρχο Μιχάλη Παπαδάκη.

Κατά τα ίδια στελέχη σχετικό μήνυμα φέρεται να έλαβε κι ο Διευθυντής του Στρατιωτικού γραφείου του Π. Καμμένου και ως ο εξ απορρήτων συνεργάτης του, Θεόφιλος Συμεωνίδης.

Επίσης προκύπτει ότι ενεργό ρόλο είχαν κι άλλοι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Πάνου Καμμένου, όπως για παράδειγμα ο Τάσος Μπούρας, ο οποίος συνδέεται με άλλο πρόσωπο που βρίσκεται δίπλα στον κ. Καμμένο.

Ακόμα, τα περισσότερα στρατιωτικά στελέχη που έχουν καταθέσει φέρονται να υποστηρίζουν με πάθος την ακεραιότητα και το ήθος του ταξίαρχου Παπαδάκη, τον οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσπαθεί να «σπιλώσει».

Πολλοί, μάλιστα, επιβεβαιώνουν το σφοδρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Καμμένου στο Πεντάγωνο αλλά και τα όσα ειπώθηκαν εκείνη την ημέρα.

Κι άλλες σκιές

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η «υπόθεση έχει βάθος».

Με την έλευση της δικογραφίας στη Βουλή εγείρονται κι άλλα ερωτήματα, σύμφωνα με βουλευτές που έχουν διαβάσει την δικογραφία. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, όσοι υποστηρίζουν ότι η «συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλα σκοτεινά σημεία.

Κάποιοι, πάντως, στέκονται στις «περίεργες» διαφορές στην αντιμετώπιση των δικογραφιών Novartis και Καμμένου. 

Ενώ στην πρώτη περίπτωση η εισαγγελία δεν έστειλε αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή αλλά συνέχισε επί τρίμηνο να λαμβάνει καταθέσεις, στη δεύτερη περίπτωση προκύπτει ότι μόλις η εισαγγελία «σκόνταψε» στο όνομα του κ. Καμμένου έκλεισε τον φάκελο και τον έστειλε στη Βουλή.

Μάλιστα, η δικογραφία είχε φτάσει ήδη από το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλής (όπως αποκάλυψε ο Ν. Βούτσης) και αντί να ανακοινωθεί την ίδια μέρα, αποφασίστηκε να γίνει μια ημέρα αργότερα.

Οι προσπάθειες του Καμμένου και η ρελάνς από ΝΔ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνεννόηση προφανώς με το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί μια πολιτική ντρίμπλα. 

Ποια είναι αυτή;

Αντί η Βουλή να εξετάσει, είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική την υπόθεση, να γυρίσει πίσω στην Δικαιοσύνη κι από εκεί να τεθεί σταδιακά στο αρχείο. 

Φυσικά, υπάρχει το ενδεχόμενο μια ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη στην μη εξέταση της υπόθεσης, καθώς είναι αμφίβολο αν νομικά και συνταγματικά προβλέπεται διαδικασία έρευνας τυχών αδικημάτων εν ενεργεία Υπουργού από αυτήν.

Η ΝΔ, πάντως, προαναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει μια τέτοια υπόθεση να μπει στις ελληνικές καλένδες. Αντιθέτως όποιο όπλο διαθέτει θα το επιστρατεύσει προς την αναζήτηση της αλήθειας.

Του Αλέξανδρου Διαμάντη
liberal.gr

Πηγή