Μαθαίνουμε ότι ο κύριος Τόμας Βίζερ του Euro-Working Group θεωρεί ότι μόνο τώρα τελευταία η Ελλάδα ενστερνίστηκε λέει τα προγράμματα διάσωσης. Αυτό.


Δεν ξέρω τι διευρυντικές της συνειδήσεως ουσίες καταναλώνει ο καθείς και αυτό είναι δικαίωμά του. Εξάλλου σε πολλές χώρες τα ναρκωτικά είναι ελεύθερα.

Στο κάτω κάτω δεν υποχρεούται να θυμάται προσωπικά ο συγκεκριμένος κύριος ούτε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, ούτε τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση.

Υποχρεούται να τα θυμάται όμως σαν αντιπρόσωπος ενός συνασπισμού κρατών που έχει και σαν συνθετικό του τη λέξη “Ευρώπη”. 

Διότι σε ένα θεσμικό παράγοντα, τέτοια ολισθήματα λογικής και μνήμης ΔΕΝ συγχωρούνται.

Ούτε το να νομιμοποιεί με τη στάση του τέτοια θεσμικά ατοπήματα σαν και αυτά που βιώνει το 80% του λαού που δεν είναι ψηφοφόροι αυτών που προστατεύει με τις δηλώσεις του.

Και τα μηνύματα που εκπέμπει δεν είναι ενθαρρυντικά ούτε για τον ίδιο, ούτε για την Ευρώπη, ακόμα και αυτή την θεσμικά παρεκκλίνουσα Ευρώπη που μπορεί να έχει στο μυαλό του.

Όσο και εάν νομίζει ότι έτσι θα πάρει τα λεφτά του πίσω. 

Με μια χώρα υπερφορολογημένη, σουβλατζήδες της Ευρώπης (ούτε καν γκαρσόνια, ο τουριΖμός είναι σοβαρή υπόθεση), με μηδενικό τραπεζικό απόρρητο, με capital controls, με funds να αλωνίζουν και ακίνητες ιδιοκτησίες να χάνονται για λίγες χιλιάδες Ευρώ.

Μια χώρα με οικονομική ολιγαρχία αλλά χωρίς επιχειρηματικότητα (ποιος να προκάμει) και με puppet-governments τσαρλατάνων που για να παραμείνουν στην εξουσία σφαγιάζουν την κοινωνία τους. 

Ντροπή!

Ας μην κάνει δε το ίδιο λάθος με κάποιους άλλους που πίστεψαν ότι μια διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων ήταν απλά μια συγκέντρωση γραφικών για ένα όνομα. 

Διότι το πουκάμισο, δυστυχώς για πολλούς δεν είναι αδειανό κύριε Βίζερ ή όπως αλλιώς σας λένε.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θα θέλαμε.

Καλή μας ημέρα, καλό μήνα και προσοχή.

ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο

Βίζερ: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αγκάλιασε τα μνημόνια, όπως από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή

Share.