[ccpw id="136103"]

Για τις δηλώσεις Βίζερ, τον Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, τις απειλές του Ρουβίκωνα και τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.


Σε σχέση με όσα είπε ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ σε ελβετική εφημερίδα, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι δεν πρόκειται για έπαινο προς το πρόσωπο του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- εξελίχθηκε σε «κανονικό σερβιτόρο» των δανειστών.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έγινε κανονικός σερβιτόρος της Τρόικας ο Τσίπρας. Η κυβέρνησή του υπέγραψε πράγματα που κανείς δεν έχει δεχθεί να υπογράψει… 

Το να έχεις τόσο καλά λόγια από τους Ευρωπαίους που βρήκαν έναν πρωθυπουργό να κάνει ό,τι του ζητάνε, δεν είναι έπαινος για τον Τσίπρα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ για το αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου», είπε ότι «βασικά δεν υπάρχει έξοδος».

«Όταν υπάρχει ψηφισμένος νόμος που λέει ότι έως το 2023 κάθε προϋπολογισμός πρέπει να έχει την έγκριση των δανειστών, τότε πώς να μιλάμε για έξοδο. 

Αυτό που θα γίνει από τον Αύγουστο είναι να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με ποσοστό υψηλότερο από αυτό με το οποίο δανειζόμαστε από την Τρόικα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «η ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση, δεσμεύει τη χώρα και μετά τη θητεία της».

Με αφορμή εξάλλου την προκλητική ανάρτηση ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής στο Σύνταγμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «έριξε το μπαλάκι» της ευθύνης αποκλειστικά στην κυβέρνηση: 

«Μας λέει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται στην Αθήνα. Η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να βγαίνει ο Ρουβίκωνας τον οποίο χαϊδεύει και να μην μπορεί να τον ελέγξει. Η κυβέρνηση τι κάνει; Τον κοιτάει; Και είναι μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα;».

Κατά την άποψη του δεν υπάρχει καμία ισχυρή διεθνής πίεση για το Σκοπιανό «να τα βρούμε μέχρι τον Ιούνιο» και αντίθετα -όπως υποστήριξε- η ανακίνηση του θέματος εντάσσεται στην «προσωπική ατζέντα του Τσιπρα.

«Το έκανε για δικούς του λόγους, για να προκαλέσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news με ισχυρή δόση εμπάθειας

«Η εμπάθεια ορισμένων εναντίον της κυβέρνησης τους οδηγεί σε αθλιότητες, οι οποίες εντέλει πλήττουν την ίδια τη δημοσιογραφία», σχολίασε η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων Βίζερ από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης για«σπέκουλα και fake news» κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή