Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά η Μακεδονία ξεπουλήθηκε κι επισήμως.


Μπορεί ο Κοτζιάς να επιχειρεί μέσω διπλωματικών πιρουετών να μας πείσει για το αντίθετο, ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Ποιο είναι το βασικό δεδομένο όσον αφορά την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό;

Ότι η Ελλάδα δέχθηκε επί της ουσίας τις προτάσεις Νίμιτς για το ονοματολογικό, ήτοι Μακεδονία τέλος όπως την ξέραμε.

Και τι μας νοιάζει κύριε Κοτζιά αν θα είναι μεταφρασμένο το ξεπούλημα ή αμετάφραστο; Αυτό είναι το ζητούμενο;

Είτε λέγεται Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας), είτε Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), είτε Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), είτε Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη), ποσώς μας ενδιαφέρει.

Η ουσία είναι ότι θα περιλαμβάνεται ο ορός «Μακεδονία», έτερον ουδέν.

Βέβαια ο αγαπητός κύριος Κοτζιάς, ο οποίος διακρίνεται για την διπλωματική του δεινότητα προσπαθεί να θολώσει τα νερά υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συμπέσει με τις εκλογές το 2019.

Δηλαδή, ναι μεν στεκόμαστε… στα τέσσερα λόγω των αμερικανικών πιέσεων, αλλά δεν είναι ανάγκη να το κλείσουμε το θέμα τώρα.

Και ρωτάμε: Το πρόβλημα είναι πότε θα υπάρξει συμφωνία ή ότι η κυβέρνηση αποδεχόμενη τους όρους Νίμιτς δεσμεύει την Ελλάδα και εγκλωβίζει τις επόμενες κυβερνήσεις;

Προφανώς ακολουθούν ανάλογη τακτική όπως με τα μέτρα. Υπογράφουμε μέχρι και τις χαρτοπετσέτες, αλλά επειδή είμαστε περήφανοι… αριστεροί δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε, άρα πετάμε την καυτή πατάτα στην… επάρατη δεξιά, κι ας κόψει το λαιμό της.

Ελπίζουμε να διαψευσθούμε.

Σε κάθε περίπτωση, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι μας κυβερνάνε άσχετοι κι επικίνδυνοι, οι οποίοι για να κρατήσουν τις καρέκλες τους… παζαρεύουν μέχρι και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Πλέον η υποτέλεια στις επιταγές των αποικιοκρατών – δανειστών χτυπάει κόκκινο.

Όποιος άκουσε τα όσα είπε ο αμερικανός πρέσβης στη χθεσινή του συνέντευξη είναι σίγουρο ότι θα έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Ποιος το περίμενε ότι οι… φονιάδες των λαών θα γινόντουσαν… σύντροφοι και θα έπλεκαν το εγκώμιο του Αλέξη, ο οποίος ανδρώθηκε πολιτικά πετώντας πέτρες στην Πρεσβεία.

Βέβαια ο κύριος Πάιατ, ερωτηθείς για την μετάλλαξη του Τσίπρα, μας πληροφόρησε ότι ο άνθρωπος αλλάζει προς το καλύτερο.

Τώρα, αν η αλλαγή προς το καλύτερο συνδυαστεί με την επίσκεψη του λαοπρόβλητου στις ΗΠΑ, εύκολα συμπεραίνεται ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας (δεν ξέρουμε τι άλλο) δόθηκε ως πράξη μετανοίας, αποκήρυξης του κομμουνισμού και έμπρακτης υποταγής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που κάποτε κατήγγειλε ο ολετήρας.

O tempora o mores…

Μέσα στον ορυμαγδό ξεχάσαμε να αναφερθούμε στην… πατριωτική στάση του ακομβίωτου, ο οποίος διά εκπροσώπου του μας ενημέρωσε ότι συνεχίζει να κρατά υψωμένο το λάβαρο της επανάστασης.

Δεν ψηφίζουμε συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, αλλά δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση, μας είπε. Σαφέστατος όπως πάντα. Στρατάρχα μου μόνο πρόσεξε, διότι αυτή τη φορά η κωλοτούμπα θα είναι ζόρικη. Μην μας πάθεις τίποτα και δεν έχουν με ποιον να σπάνε πλάκα τα Μεμέτια…

Ευτυχώς που η ΝΔ, αν και καθυστερημένα, αντιλήφθηκε την παγίδα των κατσαπλιάδων και τόλμησε να πει αυτό το έρμο Όχι.

Την πάτησαν κι αυτή τη φορά, καθώς νόμιζαν ότι θα εγκλωβίσουν τον Κυριάκο στις φιλελεύθερες απόψεις του. Έλα όμως που τους βγήκε δεξιός.

Κάτι που μας εξέπληξε κι εμάς.

Τελικά μήπως δεν τον έχουμε διαβάσει σωστά τον Κυριάκο;

Ένα πουλάκι μας ψιθύρισε ότι προτού πας στο Χάρβαρντ σε βάζουν σε ένα δωμάτιο όπου σου αποβάλουν και το τελευταίο ψήγμα συναισθήματος.

Προς αποφυγή νέων εκπλήξεων, καλό είναι να το έχουν υπόψιν τους στο Μαξίμου.

antinews.gr

Πηγή

Share.