[ccpw id="136103"]

Θέλουν τον Κυριάκο σε καταστολή και το πολιτικό σύστημα σε ελεγχόμενη αστάθεια.

Η Ελλάδα έχει μεγάλη γεωπολιτική αξία και οι ισχυρές κυβερνήσεις δεν αποτελούν εγγύηση για τα συμφέροντά τους. Επί Κώστα Σημίτη η Ελλάδα επεκτάθηκε δυναμικά στην αγορά των Βαλκανίων. Αυτό «δεν πρέπει» να επαναληφθεί.

Οι Γερμανοί ωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν μακροχρόνια πολιτική σταθερότητα στην χώρα και να διασφαλίσουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Δεν είναι μόνο το προσφυγικό που τους ενδιαφέρει. Ο βαθμός της διείσδυσης των Ρώσων, το ενεργειακό παιγνίδι είναι μερικά ακόμη καυτά θέματα στην ατζέντα τους.

Η κυρία Μέρκελ μπορεί να συνεργαστεί για το «Καλό της Γερμανίας» με τους σοσιαλδημοκράτες ή τους Φιλελεύθερους.

Θεωρεί, λοιπόν, αδιανόητο να μην μπορούν να συνεργαστούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις με τον κ. Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα η αγαπημένη της πολιτική δύναμη. Όλα πάνε θαυμάσια στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη με τον κ. Τσίπρα στο τιμόνι.

Ποιος ο λόγος να τον αλλάξουν;

Ποτέ στο παρελθόν η Γερμανία δεν είχε έναν τόσο πιστό φίλο στην Ελλάδα.

Η κυρία Μέρκελ δεν χρειάστηκε να συμμαχήσει με τους Γερμανούς κομμουνιστές. Αν το έκανε ίσως και να είχε άλλη άποψη για τα πράγματα.

Ο Αλέξης όμως είναι πλέον γι’ αυτούς ένας σοσιαλδημοκράτης. Κι αν δεν είναι κι έτσι ακριβώς δεν χάθηκε κι ο κόσμος!

Η Γερμανία έχει κι άλλα ζητήματα να ασχοληθεί από το να ασχολείται τόσο χρόνο με τις ελληνικές υποθέσεις.

Η πραγματικότητα λίγο πολύ είναι αυτή:

Οι Ευρωπαίοι δεν ασχολούνται τόσο με την Ελλάδα, όσο στις αρχές της κρίσης. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει τις τράπεζες τους έναντι της ελληνικής κρίσης.

Τους έχουμε κουράσει! Είναι αυτό που λένε, μας βλέπουν και αλλάζουν πεζοδρόμιο.

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε θύματα μιας διεθνούς συνωμοσίας. Είμαστε θύματα του κακού μας εαυτού.

Από εκεί και πέρα ας σκεφτούμε ότι αν εμείς δεν είμαστε σε θέση να παλέψουμε για τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα, οι υπόλοιποι δεν θα αποδεχτούν να πέσουν στον γκρεμό μαζί μας.

Θα προσπαθήσουν να δέσουν πρώτα τον δικό τους γάιδαρο και για τα υπόλοιπα βλέπουνε!

Τα Βαλκάνια, πάντως, βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ζώνη ευθύνης των Γερμανών. Κι οι Γερμανοί θέλουν να λύσουν με όποιο τρόπο τα θέματα εδώ για να πάνε παρακάτω.

Μπορεί να είναι βιώσιμη μία συμφωνία των κεντροδεξιών με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν τους ενδιαφέρει! Εκείνο που τους νοιάζει είναι να θέσουν τις βάσεις για να συμβεί εκείνο που οι ίδιοι θεωρούν καλύτερο. Κι ας είναι καταστροφή για την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένας πολιτικός της διαχείρισης. Δεν θα αποδεχτεί για τον εαυτό του τίποτα λιγότερο από το να του δοθεί η ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα. 

Όσοι νομίζουν ότι θα πέσει σε παγίδες μικροπολιτικού περιεχομένου ή ότι θα διευκολύνει τους αντιπάλους τους σε αυτό το ξενόφερτο παιγνίδι της ελεγχόμενης αστάθειας, κάνουν λάθος. Ματαιοπονούν.

Ο Κυριάκος δεν θα τους κάνει το χατήρι.

Χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ ακόμη…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

ΥΓ: Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τις προσπάθειες δημιουργίας Δεξιού κόμματος. Μπορείτε να δείτε δύο παλαιότερες δημοσιεύσεις:

Παίζουν πάλι το παιγνίδι του Αλέξη!

ΠΑΟΚ, Πόντος, Πούτιν. Τα 3Π

liberal.gr

Πηγή