Πριν από κάποιες εβδομάδες μια εφημερίδα της… δεξιάς είχε πρωτοσέλιδο για ένα σχέδιο αποστασίας βουλευτών οι οποίοι θα προσχωρούσαν στη Νέα Δημοκρατία και θα έριχναν την κυβέρνηση.


Υπήρχε, έλεγαν τότε οι πηγές, ένα σχέδιο που υποστηριζόταν και από επιχειρηματικά κέντρα με σκοπό να φύγουν βουλευτές της συγκυβέρνησης ώστε να τεθεί εν αμφιβόλω η «δεδηλωμένη» των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ω του θαύματος, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν τέθηκε ποτέ σε κίνδυνο, οι δύο Κ.Ο. είναι απόλυτα συμπαγείς και μάλιστα αυξάνονται και πληθύνονται με προσχωρήσεις βουλευτών από άλλα κόμματα.

Τελικά, η… αποστασία έγινε από την άλλή πλευρά και θα συνεχιστεί, όπως λένε οι πληροφορίες.

Κι όχι εκπορευόμενη από επιχειρηματικά και άλλα κέντρα αλλά από την ανάγκη ορισμένων να αποκτήσουν τα λεπτά της δημοσιότητας που θεωρούν ότι δικαιούνται καθώς και γιατί πιστεύουν ότι επιτελούν εθνικό καθήκον με το να είναι βουλευτές και τώρα και στην επόμενη Βουλή.

Εν πάση περιπτώσει, μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για σχέδιο αποστασίας με σκοπό την ενίσχυση της κυβέρνησης, παρά το αντίθετο.

Γι’ αυτό και η χαρά του Τσίπρα ο οποίος φέρεται να… τραγουδά μετά τη Μεγαλοοικονόμου «σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο».

Όχι ότι και η ΝΔ δεν έχει τα… τυχερά της με την ενίσχυση της Κ.Ο. με τα αποφώρια του Λεβέντη, όμως, πώς να το κάνουμε, το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση κι όχι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας κυβερνητικός παράγοντας έλεγε με οίηση «σας περιμένουμε στην επόμενη μεγάλη ψηφοφορία που μάλλον θα είναι για το Σκοπιανό».

Προφανώς έχουν στόχο να φέρουν προς ψήφιση, με την ελάχιστη πλειοψηφία βουλευτών, το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτος και προετοιμάζονται. 

Αν π.χ. το επόμενο διάστημα προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι «βολικοί» βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα δεν θα πάθουν και τίποτε αν ψηφίσουν κάποιο όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», σκεφτείτε τι χαρά που θα κάνει ο Τσίπρας.

Ακόμη και διαρροές να υπάρξουν από τους ΑΝΕΛ (αν και η κωλοτούμπα θα βρει αιτιολόγηση, αυτό είναι σίγουρο) οι… χρήσιμοι ηλίθιοι θα έρθουν να στηρίξουν την κυβερνητική θέση.

Το σχέδιο αποστασίας α λα Αριστερά έχει σκοπό το Σκοπιανό και την ψήφιση οποιασδήποτε λύσης φέρει ο Τσίπρας, λες και είναι διάταξη για τους… ομοφυλόφιλους.

Με τους χρήσιμους ή άχρηστους ηλίθιους που θα σηκώσουν τα χεράκια τους, αμίλητα κι ακούνητα ανθρωπάκια για ένα εθνικό θέμα για το οποίο ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Δεν γνωρίζουμε αν η αποστασία έχει και οικονομικά οφέλη.

Δεν ξέρουμε αν επιχειρηματικά συμφέροντα παίζουν παιχνίδια ή αν συγκεκριμένοι κύκλοι καιmediaθέλουν να ξεπουλήσουν το παιχνίδι προτού ξεκινήσει, όπως πήγαν να κάνουν κάποτε και με το σχέδιο Ανάν.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και στην άλλη αποστασία, του 1965 τα συνθήματα και η οργή της κοινωνίας ήταν τέτοια που ορισμένοι δεν μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους και δεν μπόρεσαν ποτέ να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Η ιστορία θα επαναληφθεί και δεν θα είναι φάρσα.

antinews.gr

Πηγή

Share.