Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δεν θα υποχρεωθεί να φωτογραφηθεί με φόντο πίνακα του Βελουχιώτη, όπως φωτογραφήθηκε ο Σπίρτζης.

Δεν είναι απαραίτητο να ψάξει για t-shirt στο νούμερο της με κοριτσάκι που πετάει μολότοφ σαν και αυτό που φορούσε η Γαϊτάνη. 

Δεν θα χρειαστεί να απαριθμήσει τους αγώνες των προγόνων της όπως ο Ιάσονας Σχινάς –Παπαδόπουλος.

Αν φυσικά θέλει μπορεί να τα κάνει. 

Όπως και να γραφτεί μέλος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, του αγλαού Τριαντάφυλλου Μηταφίδη ή σε κάποια επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Φτάνει να μην ασχολείται με Τούρκους που ζητάνε άσυλο αλλά με το πρόβλημα της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι το νέο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε» είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας όταν η Μεγαλοοικονόμου υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.

Με Μεγαλοοικονόμου αμέσως καλύτερα. Μπορεί να κάνει όλα όσα θα έκανε στον πριν πριν τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, με μία διαφορά. Θα τα κάνει όμως μπροστά σε ντεκόρ.

Το οποίο έχει τόση σχέση με τον επαναστατημένο ΣΥΡΙΖΑ του 2014 όση είχαν οι Άλπεις στην Βαυαρία με τις Άλπεις στους πίνακες των σαλονιών του ’50.

Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν θα αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ της Ζωής και του Λαπαβίτσα αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ της Μεγαλοοικονόμου. 

Κάτι που όλο και περισσότερο θυμίζει την Ένωση Κέντρου της δεκαετίας του ’60, με τον Γαρουφαλιά και τον Τσιριμώκο να γίνονται Πάνος Καμμένος και Ζουράρις.

Κοντά στις πνευματικές δυνατότητες του Τσίπρα και πολύ πιο βολικοί από έναν Ευάγγελο Βενιζέλο ή Γιώργο Μαυρωτά.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι ιδέα. Στην οποία κάθε Μεγαλοοικονόμου μπορεί να βρει φροντίδα και proderm, έστω και αν την παροχή έχει αναλάβει ο Παύλος Πολάκης.

Εκστασιασμένος από το «ναι» της αγωνίστριας Μεγαλοοικονόμου ο Παύλος Πολάκης στον ΣΚΑΪ μέσω facebook. «Αν είχε ψηφίσει και 155ος το τρομοβοθροκάναλο θα έδειχνε πλάνα από την έκρηξη του Βεζούβιου και της Αίτνας».

Ο Παύλος Πολάκης για την Μεγαλοοικονόμου.

Μια κυρία που βγήκε στην Βουλή από λίστα του Λεβέντη. Ο οποίος έριξε τους άλλους υποψηφίους αφού τους είχε υποσχεθεί ότι θα μπαίνουν καινούργιοι βουλευτές κάθε εξάμηνο και τον έριξε η Μεγαλοοικονόμου όταν δεν τις έκανε τα χατίρια.

Η Μεγαλοοικονόμου που είναι ανύπαρκτη στην Β’ Πειραιά μπορεί να μην έχει μέλλον. Η συνομοταξία της θα είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα νέο μόρφωμα.

Οι φίληδες και σκουρλέτηδες αν συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά θα μπορούν να μουρμουράνε σαν κάτι γέρους θείους σε κυριακάτικα τραπέζια. Φτάνει να μην το κρατούν το στόμα ανοιχτό όταν τρώνε και ενοχλούν τις αχτσιόγλου και τις νοτοπούλου. Τις Love Unlimited του Τσίπρα – Barry White.

Όλοι μαζί.

Με ένα κοπάδι από σπίρτζηδες και μεγαλοοικονόμου και μια delta force που θα εξασφαλίζει τα Μέσα και τα κομματικά προς το ζην, με τους παππάδες και τους δραγασάκηδες.

Ολοι στηριγμένοι από συμβασιούχους, εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και πάσης μορφής κρατικοδίαιτους που πιστεύουν ότι κάθε ευρώ σε τσέπη εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα είναι ένα ευρώ που θα έπρεπε να βρίσκεται στην δική τους τσέπη.

Με τις κινήσεις του ο Τσίπρας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ εύρος αλλά του αφαιρεί συνοχή. 

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο μπλοκ είναι από ένα άλλο. Το οποίο να καταλάβει ότι ένας Πολάκης που πανηγυρίζει την ψήφο της Μεγαλοοικονόμου δεν αντιμετωπίζεται με ερωτηματολόγια του διαδικτύου. Τα οποία σου λένε αν θα έκανες για πιλότος ή σεφ της τηλεόρασης.

Στα κόμματα εξουσία χωράνε και πιλότοι και σεφ. Και όταν έχουν να αντιμετωπίσουν πολάκηδες με μεγαλοοικονόμου θα εμφανιστούν πιλότοι που μαγειρεύουν στον αέρα.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή

Share.