Για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, το Μακεδονικό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία και τις προσωπικές του φιλοδοξίες μίλησε στον Φιλελεύθερο της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είστε ακροδεξιός;

Άντε πάλι! Κάθε συνέντευξή μου έχει μέσα κι αυτή την ερώτηση. Την έχω απαντήσει! Δεν είμαι ακροδεξιός. Είμαι ένας φιλελεύθερος δεξιός.

Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό το φιλελεύθερος δεξιός ή φιλελεύθερος αριστερός.

Για το αριστερός και φιλελεύθερος δεν ξέρω. Μπορείτε να ρωτήσετε έναν αριστερό να σας το εξηγήσει. Το τι σχέση δηλαδή έχει η Αριστερά με την ελεύθερη οικονομία.

Σε ό,τι με αφορά, είμαι ένας πολιτικός φιλελεύθερος ως προς τα οικονομικά και δεξιός – συντηρητικός ως προς τα κοινωνικά θέματα.

Δεν μπορώ να το προσπεράσω τόσο απλά. Λένε ότι την περίοδο που ήσασταν στον ΛΑΟΣ είχατε δείξει ακραία χαρακτηριστικά.

Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον κοινοβουλευτισμό. Το αστείο είναι ότι αυτά τα πράγματα τα λένε κομμουνιστές, άνθρωποι που υποστηρίζουν θεωρίες όπως αυτή της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Εκφράζετε τη δεξιά τάση στη Νέα Δημοκρατία; Είστε ο αντιπρόεδρος.

Μισό λεπτό! Να βάλουμε εδώ ένα φρένο. 

Έχω κάνει μία πολιτική πορεία που δεν την είχα φανταστεί. Μέσα σε δέκα χρόνια έγινα βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα γίνω όμως και Μέγας Αλέξανδρος!

Καλό είναι να μην ανεβαίνουμε το καλάμι εμείς οι πολιτικοί, να μη χάνουμε το μέτρο. Κι εγώ δεν το σκοπεύω.

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την τιμή που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαίρομαι που είμαι αντιπρόεδρος, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που εκφράζω τη μία πτέρυγα ή την άλλη.

Δόξα τω Θεώ, η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά και σημαντικότερα στελέχη από μένα. Δεν υπάρχουν οι πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς; Στελέχη όπως ο Γιάννης ο Βαρβιτσιώτης;

Εγώ είμαι πολύ νέος και ευχαριστημένος από την πορεία μας.

Δηλαδή, δεν έχετε φιλοδοξίες;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα νωρίτερα και να δούμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό.

Μόνο έτσι θα μείνουν τα δικά μου παιδιά στην Ελλάδα και σας λέω ως γονιός ότι τα θέλω δίπλα μου.

Οπως και θέλω τα παιδιά των φίλων μου, που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να επιστρέψουν.

Πότε βλέπετε, λοιπόν, εκλογές;

Πιστεύω αμέσως μετά τη δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια, όπως ισχυρίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας. Την έξοδό μας, δηλαδή, από τις συμβάσεις που προβλέπουν την ενίσχυση της χώρας μας με χαμηλότοκα δάνεια.

Διότι η επιτήρηση της χώρας θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, όπως ψήφισε ο κ. Τσίπρας.

Θα πάει σε εκλογές. Επειδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα μπορεί να πει ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια και χρειάζεται εκ νέου την ψήφο των Ελλήνων για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Δεν έχει τέλος το ψέμα τους.

Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ότι θα αναγκαστούν να πάνε σε εκλογές το φθινόπωρο, επειδή αυτό το νέο ψέμα, το δήθεν τέλος των μνημονίων, δεν θα σταθεί για πολύ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί.

Συνέντευξη στον Θανάση Μαυρίδη
liberal.gr

Πηγή

Share.